Søg
Close this search box.

Gode råd ved køb af forlovelsesring:

Du har fundet ud af, at du gerne vil på knæ og stille din kæreste det store spørgsmål: vil du gifte dig med mig? Du skal dog gøre dig overvejelser omkring om du skal købe forlovelsesringen på forhånd eller ej. 

En forlovelsesring kan koste en del penge, alt efter hvad du har lyst til at købe til din udkårne. Dine tanker skal også være på om du i virkeligheden kender din kærestes smag i ringe. Hvad er et klogt køb og hvad er ikke? Her kan du få nogle idéer til køb af forlovelsesring og hvad du kan gøre for at finde den helt perfekte ring til din kæreste.

 • Nå du skal ud og vælge forlovelsesring, så har du allerede besluttet dig for hvor mange penge du vil bruge. Hvis du vælger at købe ringen alene, så er der nogle ting der endnu engang skal overvejes.

   Nemlig hvilket metal ringen skal være i og hvis der skal være ædelstene i, hvilken slags skal det så være? En god idé ved køb af forlovelsesring er at være opmærksom på hvilke slags smykker din kæreste normalt går med.

  Det ville være ærgerligt hvis du køber i hvidguld og hun kun har guldsmykker, så vil smykkerne ikke passe sammen. Vælg derfor metal efter hvad hun går med til hverdag.
 
 • Hav en idé om hvilken smag din kæreste har i smykker. Du bør ikke kun tænke på, hvad du synes er flot. Du skal hele tiden have din kæreste i baghovedet og hvilken smag han/hun har. Dit hårde arbejde med at finde den perfekte ring kan falde helt til jorden, hvis du kan se på din kæreste at ringen ikke lever op til forventningen om hvordan den skulle se ud.

  Det kan for nogen være lidt overvældende med det store udvalg af forlovelsesringe. Du kan evt. tage en god ven eller et familiemedlem med dig, når du skal ud og købe forlovelsesringen. Personen skal være en, der ikke kommer til at tale over sig, hvis du gerne vil overraske din kæreste.
 
 • Det kan være svært at finde ud af selve størrelsen på forlovelsesringen. Det er ikke helt let, da man ofte tror at ens kæreste har tykkere fingre end de har. Mange måler ud fra deres egen lillefinger, men pas på med det. Guldsmede oplever ofte at ringe skal laves 2-5 mm mindre efterfølgende. 

   Hvis din kæreste bruger ring i forvejen, så se om du ikke kan finde ud af hvad størrelsen er, ved at prøve den på egen finger eller ved at tegne størrelsen på et stykke papir ud fra ringen. Eller endnu bedre, har hun en ring som hun ikke bruger hele tiden, så tag den med til guldsmeden og få målt den.

  Men vær opmærksom på at det er en ring der passer til ringfingeren, og som hun har brugt i den seneste tid. En ring du aldrig rigtigt har set før, men bare ligger i smykkeskrinet, kan enten være for stor eller lille i størrelsen.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.