Søg
Close this search box.

Råd og pleje af smykker

Rengøring af smykker:

  1. Bland lunkent vand og et par dråber opvaskemiddel (PERLER TÅLER IKKE SÆBE)
  2. Læg smykket i blandingen, og lad det ligge i 5 minutter.
  3. Børst med en blød tandbørste især under og ved sten for at fjerne fedt og skidt.
  4. Skyl smykket rent så alt opvaskemiddel er fjernet.
  5. Tør efter med en blød og ren klud (ikke papir da det ridser)

Det er altid en god ide at polere dine guld eller sølv smykker med en sølv/guld – pudseklud bagefter.

Oxidering og misfarvninger af sølvsmykker samt forgyldte smykker:

Oxidering eller misfarvning kan ske! Er dine smykker blevet lettere misfarvede, kan du bruge en sølv-pudseklud. Hvis det ikke virker, kan du bruge sølvrens, du skal blot give smykket et hurtigt dyp i væsken, og derefter skylle efter med rigeligt vand. Hvis der er sten, perler, læder, gummi osv. på smykket må du ikke dyppe i væsken, du kan derfor i stedet for dyppe en pudseklud i væsken og derefter gnide på misfarvningerne til de forsvinder, og igen skylle godt efter med vand!

Holdbarhed af forgyldning:

Det er svært at vurdere nøjagtigt, hvor længe en guldbelægning vil holde. Holdbarheden kommer an på, hvor ofte du går med smykket, hvor på kroppen det sidder, og generelt hvor aktiv du er.

Fingerringe bliver udsat for mere slitage end f.eks. halskæder og øreringe, og du kan derfor forvente at guldbelægningen visse steder vil blive slidt af hurtigere. Det vil især forekomme på bunden af fingerringe og på udsatte kanter.

Rengøring Pleje af smykker

  • Opbevar så vidt muligt dine smykker i æsker, bomuldsposer eller polstrede smykkeskrin.
  • Opbevar aldrig dine smykker på badeværelset, da fugten vil oxidere din smykker hurtigere.
  • Brug din sunde fornuft og tag dine smykker af inden hårdt arbejde og sport. Derudover bør du altid tage dine smykker af inden du bader, hopper i poolen eller havet.
  • Undgå at dine smykker kommer i kontakt med kemikalier fra husholdningsmidler, parfume osv.
  • Produkter der er gode for din krop, er ikke altid gode for dine smykker. Undgå derfor så vidt muligt, at lade dine smykker komme i kontakt med cremer, lotion, pudder, hårspray, parfume, vand, fedtstoffer, olie og solcreme.
  • Smykker med diamanter og stenfatninger skal tjekkes regelmæssigt, da fatninger kan blive løse med tiden. Vores guldsmed Camilla hjælper gerne med gennemgang af dit smykke.

Rensning og pleje af Perlesmykker:

Både dyrkede perler og naturlige perler kræver særlig omhyggelig behandling, således at de bevarer deres ædle glans og fejlfri overflade.

Da perler er meget bløde og følsomme, bør de opbevares adskilt fra andre smykker. For at beskytte ens perlesmykker bedst bør de opbevares i bløde stofposer eller i æsker med skumfyld.
Produkter som parfume og hårspray indeholder kemikalier, der kan ødelægge perlens glans. For at undgå dette på du påføre disse før du tager dine perlesmykker på, så de ikke bliver udsat for kemikalierne.

Rensning og pleje af ure:

Ure anvendes i dag ikke kun som tidsmålere, men i stigende grad også som modetilbehør. Der er dog steder der bør undgås med ure, for at holde dem pænest muligt.

Undgå bl.a. sauna, swimmingpool eller badeværelse, da disse steder kan skabe kondens i uret, grundet høj luftfugtighed og ekstreme temperaturforskelle.

Direkte sollys kan forårsage misfarvning af skiven på uret, det er derfor en god idé at undgå solbadning og solarie med ens ur.

Brug aldrig kemiske midler til at rengøre dit ur, da de kan beskadige materialerne. Det er bedst at tørre med en fugtig klud, og polere efter med en tør klud.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.